2008. december 1.

Faragó Priszcilla | 2008. november 27-én délután 5 órára igencsak megváltozott iskolánk 2. emeleti folyosájának arculata. A széksorok közt kamerák kereszttüzében egy zongora állt, megszólaltatásra várva. Miután minden érdeklődő elfoglalta helyét, Nagy László tanár úr felkonferálta Konyicska Renátát, iskolánk 11. a osztályos tanulóját, aki nyomban játszani is kezdett. Az est folyamán többek közt Bach, Liszt és Chopin művek hangzottak el.
Két zongoradarab közt Kontsek Ildikó, a Keresztény Múzeum művézettörténésze megnyitotta a kiállítást. Megtudtuk tőle, hogy ki is az a Kállai Nagy Krisztina, majd maga a művésznő vette át a szót. Mesélt a képeiről: elmondta, hogy milyen nagy kihívást jelentett számára a sárkányos képek elkészítése, hiszen a mesében mind a hét fej mást csinált. Majd szóba került a Mesélő Biblia című könyv is, amely a kiállítás tárgya - hiszen a Biblia évét írjuk. Végezetül Bogáthy tanárnő megköszönte a grafikus-illusztrátor barátnője munkáját, majd ismételten Renáta került a figyelem középpontjába.
Ha lehet, túlszárnyalta a korábban nyújtott teljesítményét; virtuóz játékával mindenkit a hatása alá vont, és egy kicsit előrevetítette az ünnepeket: az utolsó műben felcsendült egy nagyon ismert karácsonyi dallam.
Mikor végzett, színházba illő taps robbant ki a folyosón, és Reni megörvendeztette hallgatóságát egy meglepetés darabbal.
Ezek után Nagy László tanár úr lezárta az eseményt, és mindenki megcsodálhatta a képeket, valamint megvásárolhatta Kállai Nagy Krisztina könyveit. A megéhezett, megszomjazott embereket pogácsa és üdítő várta.