2008. november 7.

gborz | Úgy tűnik, igaznak bizonyulnak névtelen városházi informátorunk hírei: a Hell épület nyaktagjának felújítását követően a Szent István Gimnázium (részben vagy egészben) az Oktáv Továbbképző Központ főépületébe költözik, helyét pedig az Arany János Általános Iskola veszi át. Ezt maga Meggyes Tamás erősítette meg a tegnap esti közmeghallgatáson, egy szülő kérdésére válaszolva.

A Hídlap Közegelégedettség a közmeghallgatáson (sic!) című cikkéből betűhíven idézünk:

Egyik szülő a Szent István gimnázium jövőjéről kérdezte a polgármestert, aki elmondta, hogy az iskola számára eleve ideiglenes helyként volt kijelölve a kertvárosi volt Hell középiskola épülete, amelyet felújítottak, hogy fogadni tudja a diákokat, és most folytatódik a felújítás. Lesz ebédlő és közösségi terem, új tantermeket alakítanak ki, és ide kerül az Arany János Általános Iskola, amelynek eredetileg is ez volt új helyként kijelölve. A gimnázium egyes osztályainak elhelyezésére a szomszédos Oktáv Továbbképzőben bérelnek majd termeket, ahol kényelmes és jó körülmények között tanulhatnak a fiatalok. A Szent István Gimnázium végleges helye a legutóbbi testületi ülésen elfogadott döntés alapján a belvárosban lévő volt Granvisus épületének Sissay közi részében lévő ingatlanrész lesz, amelynek a felújításáig járnak csak a gimnazisták a kertvárosi épületbe.
Bár a költözésről meglehetősen pozitív hangvételben beszámoló írás szerint ez csupán a „gimnázium egyes osztályait” érinti, a teljes Arany iskola költözése esetén (16 osztályról van szó, nálunk 13 tanterem van jelenleg) várhatóan az egész épületet elfoglalják majd. A költözés mikéntjéről és pontos dátumáról hivatalos információt a mai napig nem kaptunk.

A már hivatkozott városházi informátor tovább megy. „Bár jelenleg a Granvisus a gimnázium végleges helye a hivatalos információk szerint, a tanulólétszám drasztikus csökkentése egyáltalán nem ad indokot egy ilyen méretű épület használatára: pár év múlva már bőven elfér a Dobó épületében az István is. És ha már ott van, csak egy lépés az összevonás.”

Kurnász László a tanárok költözést érintő kérdéseire ma délelőtt nem tudott válaszolni, de megígérte, hogy tájékozódik az ügyben. Folytatás következik…