2009. május 11.

GbZ | A Szent István Gimnázium médiacsapata idén is ellátogatott a Millenárison megrendezett DUE Sajtófesztiválra. A május 8-i kiruccanásról szöveges és videós beszámolónk következik.

A vasutassztrájk ellenére hajthatatlan volt az a pár istvános diák, akik egész évben igyekeztek tudósítani a mélyen tisztelt publikumot, s buszra szállva célba vették a Millenárist. A földrajzi cél volt csak a Millenáris, a szellemi viszont az, hogy felmérjék a terepet, ki hogyan használja saját iskolájában a média nyújtotta lehetőségeket. Az elszánt csapatban ott volt a még hivatalosan is istvános Magyar Vivien, Wéber Héra, Dér Dávid, Vadászi Márk és Tücsök György, a veteránok közül pedig Machó Zsófi, Borz Gergely, Páni Ádám és Greiner Balázs.

A program igen változatos volt, hiszen a Millenáris Fogadó Padlásán ott volt Novák Péter, aki mindenről beszélt, amiről csak tudott, páran talán még most is a Beugró moderátorának hatása alatt vannak. Ha már a beugrásnál tartunk, ott volt a sztárokat átverő és celebeket úsztató Sebestyén Balázs is, díjakat adott át Ördög Nóra, énekelt az istvánosoknak is az új István, a király címszereplője, Feke Pál.

Díjazott lett a Szigmédia újságírója, Páni Ádám, második helyezést ért el középiskolás kategóriában. Neki gratulálunk, s nem győzzük veregetni vállát, nektek pedig jó szórakozást kívánunk kisfilmünkhöz!