2009. április 1.

Március 24-én volt a Szent István Gimnázium igazgatói székére kiírt pályázat beérkezési határideje. Összesen négy pályamű érkezett, a lehetséges jelöltek közül hárman jelenleg is az iskola tanárai, egyikük maga az intézmény igazgatója. A Szigmédia és a Diákönkormányzat kérésére a pályázók közül hárman járultak hozzá, hogy pályázatukat nyilvánosságra hozzuk.
A négy pályázó tehát:

Daróczi József
2008 óta a Szent István Gimnázium informatikaszakos tanára, fél évig igazgatóhelyettese. Márciusban szakmai okok miatt lemondott tisztségéről, azóta tanárként dolgozik tovább.
Pályázatának letöltése

Fodorné Farda Éva
1996 óta a Szent István Gimnázium német nyelvi szakos óradó tanára, 2003-tól az iskola főállású dolgozója. Osztályfőnök, emellett minőségbiztosítási és mérés-értékelési szakértői feladatokat lát el.
Pályázatának letöltése

Kurnász László
2008 óta a Szent István Gimnázium igazgatója. Külsősként került a székébe, első éve után lemondott tisztségéről. Történelmet tanít a két hetedik osztályban.
Pályázatának publikáláshához nem járult hozzá. (Azóta hozzájárult...)
Pályázatának letöltése

Urbán Erika
Külsős pályázó, korábban egy budapesti általános iskolában tanított magyart, később szociális segítőként dolgozott, jelenleg tanulószobát működtet.
Pályázatának letöltése

A Diákönkormányzat, az Iskolaszék, a Szülői Munkaközösség, valamint a tantestület és az iskolai dolgozók bizottságai élni kívánnak véleményezési jogukkal, melyhez 30 nap áll rendelkezésükre. A fenntartó ezután elvileg a véleményeket figyelembe véve mérlegel, majd várhatóan még áprilisban zárt testületi ülésen dönt az igazgató személyéről.
Az iskolai testületek véleménye hamarosan elérhető lesz Szigmédián.
Sok sikert kívánunk a pályázóknak!

A pályaművek szerzőik engedélyével kerültek nyilvánosságra, olvasásukhoz Adobe Reader szükséges.