2009. április 15.

Machó Zsófia | "Az esztergomi Szent István Gimnázium alternatív hírportálja" néven nyílt meg március 30-án  a Daróczi József által szerkesztett portál. Így a hivatalos honlapon  és a diákportálon kívül még egy oldal beszállt az iskola iránt érdeklődők hiteles és naprakész tájékoztatásáért folytatott versenybe.
Az oldalon elolvasható Kurnász László pályázata is. Ez - a hatályos jogszabályok ismeretében - azt jelenti, hogy az új oldal is az iskola hivatalos portáljának tekinthető. Erre utal az is, hogy itt érhető el a két hetedik és a 10. b osztály számára az e-napló.

Nézzük meg, mi fogadja azt, aki az interneten próbál utánanézni az iskolának!
Ha a Google-be beírjuk, hogy Szent István Gimnázium Esztergom, akkor elsőnek egy sokéves honlapot mutat az érdeklődőnek: sztistvan. Innen link mutat arra a honlapra, amit másodiknak dob ki a Google: a korábban Bejó Gábor által készített és üzemeltetett portálra jutunk. Az ide látogató választhat, hogy a (korábban Daróczi József, ma feltehetően Kurnász László által szerkesztett) hivatalos honlapot, vagy ezt, a diákportált tekinti-e meg.
Előkelő helyen áll a Google találatai között az iskoláról szóló wikipédia szócikk is, amit jórészt Viola Bence, volt istvános diák készített.
Ezután különböző cikkek jönnek a közel két évvel ezelőtti botrányról, majd a december óta parlagon hagyott kalendárium és a Szigmédia portál következik.