2008. november 1.


Fotó: Lenger /Hídlap

gborz | Úgy tűnik, mégsem a Szent István Gimnázium gazdagodik öt teremmel a Hell épület nyaktagjának felújítását követően? A mai Hídlap 15. oldalán megjelent, Arany megy István mellé című cikk ugyanis erről tanúskodik: az új épületrészbe még ebben a naptári évben beköltözhet az Arany János Általános Iskola.

A decemberi elkészülést követően, ahogy megkapja az önkormányzat a használatbavételi engedélyt, már birtokba is veheti az épületet a kertvárosi Arany János iskola.
(Hídlap, 2008. november 1.)
Kurnász László azonban ezt máshogy tudja.
Diákok: Az Aranyba járó diákok úgy tudják, jövőre itt (a Hell-épületben – a szerk.) kezdenek.
Kurnász: Van egy olyan terv, hogy a kollégiumot újítják fel nekik, de ezek csak tervek, ezekről nem érdemes beszélni.
(Diákparlament, 2008. október 21.)
A Szent István Gimnázium igazgatója a fenntartótól azt az információt kapta, hogy a nyaktag termeit az istvánosok kapják használatba, a 2. informatikaterem (213-as) és a könyvtár (4-es) is ide költözik majd, helyükön pedig tantermeket alakítanak ki. Erre szükség is lenne, hiszen a 2009–2010-es tanévet már tizennégy osztállyal kezdi az iskola, ekkora létszámot pedig a jelenlegi épület képtelen kiszolgálni.

Hogy miként fér el egy egész általános iskola mindössze öt teremben és hogyan képzelték el a költözést a tanév kellős közepén – mi sem tudjuk. A kollégium (a Rom) felújítása viszont információink szerint még a tervezési szakaszban sincsen, így a munkálatok leghamarabb a nyaktag átadása után, decemberben kezdődhetnek el és legalább három hónapig tartanak majd.

A Hídlap hivatkozott cikke a november 1-ei szám 15. oldalán olvasható.
(PDF formátum - Adobe Reader itt)