2008. szeptember 14.


Fotó: Tücsök /szigmedia

Kriccs | Megkezdődött a 2008/2009-es tanév. Bár az augusztus 28-i tanévnyitó elmaradt, ezt szeptember 1-jén az iskolában pótoltuk. Csak az iskola honlapjára lett kibiggyesztve az új dátum, de erről csak nagyon kevesen tudtak.

Az évnyitón először egy gyönyörű Babits Mihály verset hallhattunk. Majd következett Morva Eszter csodálatos fuvolajátéka. Ezután Kurnász László igazgató úr beszéde jött, melyből megtudhattuk, hogy ez lesz (remélhetőleg) az első zavartalan kertvárosi évünk. Az iskola kiemelt célja idén, hogy nyugodt légkört teremtsen és biztosítsa a minőségi munka feltételeit. Ez természetesen mindenkin múlik. Beszámolt a tavalyi év kiemelkedő eredményeiről. Elmondta, hogy valamennyien sikeresen érettségiztek a végzős nappali osztályból. Ezek közül a diákok közül öten kitűnőre, heten pedig jelesre tették le az érettségi vizsgákat. Tizenhatan kaptak dicséretet. Azok közül, akik úgy gondolták, hogy „jobb előbb”, nyolcan kaptak dicséretet. Az előrehozott érettségit harminchárman tették le.
Iskolánk röplabdacsapata a kunhegyesi Országos Röplabda Bajnokágon a 2. helyezést érte el, köszönhetően Sitku tanárnő és a diáklányok kitartó munkájának. Megtudtuk, amit már májusban tudni lehetett: az iskolai énekkar a keszthelyi Helikonon Durzák Anna tanárnő vezényletével arany minősítést nyert.
Durzák Anna tanárnő pedagógusi emlékérmet vehetett át 20 éves munkájáért. Poschné tanárnő pedig Graphisoft díjat érdemelt ki a matematikai tehetségek gondozásáért. Bemutatták az új tanárokat is: Balázs Ilona, angol szakos tanár. Faragóné Urbán Teodóra, matematika, fizika szakos tanár, aki emellett osztályfőnöki teendőket is ellát a 7. a osztályban. Mayer Zsuzsanna matematika, földrajz, informatika szakos és a 7.b osztályfőnöke. Daróczi József, informatika szakos tanár és Erős tanárnő mellett ő látja el az igazgatóhelyettesi feladatokat. Aki átveszi az énekkart, az nem más, mint Szegő Csaba énektanár. Nekem szokatlan módon az iskolában dolgozó új takarítónő és az új gondnok is bemutatásra került. Előbbi Szabó Andrea Imola utóbbi pedig Nagy Attila. Új gazdasági ügyintézőnk is van, Szabó Zoltánné Éva személyében.

Az iskolaépület fejlesztéséről is esett szó. Hőfóliával borították az iskola déli ablakait és hamarosan újra megjelennek a munkások az iskolaépület környékén. Ők majd az épületegyüttes középső szakaszát fogják felújítani. A tanévben elindulhat az iskolarádió is. Ezenkívül még az esztétikumot fokozandó, az iskola területét parkosítják és az osztálytermek és a folyosók is díszítve lesznek. Ezzel szeretné Kurnász László igazgató úr szebbé, otthonosabbá tenni az iskolát. Ennek első lépéseként Erős tanárnő egy Szent István portréval gyarapította a képeink számát. A képről illik tudni, hogy az egyik legkorábbi Szent István ábrázolás. A 16. században készítették és a bejáratnál található.
Végezetül Kurnász László igazgató úr minden jelenlevőnek nyugodt tanévkezdést kívánt. Az évnyitó elején elhangzó versre való reagálással zárta az eseményt: „Itt az idő falakat rakni és az építés munkájához kezdeni.”