2008. április 30.

Esztergom Város Önkormányzatának Képviselőtestülete ma esti ülésén Kurnász Lászlót nevezte ki a Szent István Gimnázium igazgatójává. Zara Melinda pályázatát arra hivatkozva utasították el, hogy még februárban visszautasította a felkérést az igazgatói posztra. Az ügyben a testület nem nyitott vitát, az érintettek nem kaptak szót.


Fotó: Tücsök /szigmédia

Kurnász László 31 éves magyar-történelem szakos általános iskolai tanár. Vácott, a Boronkay György Műszaki Szakközépiskolában érettségizett. Felsőfokú tanulmányait az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán végezte, ahol 2000-ben diplomázott, majd 2002-ben az ELTE Bölcsészettudományi Karán történelemből középiskolai tanári oklevelet szerzett. Négy évig a budapesti Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban, 2004-től pedig a piliscsabai Mezőgazdasági és Erdészeti Szakközépiskolában tanít, jelenleg osztályfőnök.
A Szent István Gimnázium igazgatói posztjára azért jelentkezett, mert szertené kipróbálni magát, saját bevallása szerint alkalmas a feladatra.

Kurnász kinevezését a képviselőtestület 12:6 arányban szavazta meg, 1 tartózkodás mellett. Öt évre nevezték ki azzal a feltétellel, hogy 2009. május 1-jével lemond.
Az új igazgató bízik benne, hogy együtt tud majd működni diákjaival.

A Hidlap.net cikkét lásd itt.
Az igazgatóválasztás folyamata a belsős jelölt, Zara Melinda szemszögéből itt.