2008. június 9.

Nem hosszabbítja meg az igazgató Sátek Szilvia szerződését – derült ki a mai tantestületi értekezleten. A tanárnő 2001 óta tanít magyart az iskolában, három éve jött vissza GYES-ről, azóta a 9. a osztályfőnöke. Tudomásunk szerint Kurnász László a döntés meghozatalakor arra hivatkozott, hogy pusztán magyartanárként nem lenne meg az elég órája, de ezt cáfolja egyrészt az, hogy az iskola írt ki pályázatot magyar szakos tanár felvételére, másrészt az, hogy Durzák tanárnő nyugdíjba vonulásával megüresedik egy magyartanári hely.

Zárásként bemásolnék pár szót az év eleji interjúból. Ha jogilag nem is, a helyzetet illetően mindenképp idevág:

M.Zs.: Amikor először belépett az intézménybe - ha jól tudom, az alkalmazotti ülésre - és először találkozott – mint később kiderült – leendő munkatársaival, beosztottaival, nem érezte azt, hogy nem fogja megtalálni a közös hangot? Hogyan kívánja orvosolni a súrlódásokat, akár egymás nem ismeréséből, a munkamódszerek ismeretlenségéből adóakat? Mivel most a diákság tényleg támadást érez, nehezen viselnénk, ha hmm... távoznának a tanáraink.

K.L.: Szerintem nem fognak távozni a tanárok, sőt, jó néhány új tanár fog jönni. Egyébként ez jogilag nem feltétlenül tartozik ide, csak így a tanárok távozására: egy tanárt az igazgató csak úgy nem rúghat ki. Most általánosságban beszélünk, tehát olyan nincs, hogy egy igazgató azt mondja, hogy „na ez a tanár nekem most nem szimpatikus, akkor elküldöm”, ilyen nincsen. Ha egy tanár valami olyasmi dolgot tesz, amilyenre szerintem itt még nem volt példa - csak általánosságban beszélek - hallani ilyet a médiában, hogy például ittasan jelenik meg a munkahelyén; ebben az esetben lehet a tanárt elbocsájtani. Más mód erre nincs. Hogyha az igazgató azt mondja, hogy nekem ez nem szimpatikus, akkor nem szimpatikus, de együtt kell dolgozni vele.”