2008. május 31.

Esztergom Város Tanügyi Irodája összesítette a Meggyes Tamás polgármester által levélben megkérdezett szülők és tanárok véleményét tartalmazó válaszleveleket. A kérdőívek eredményeit a Szigmédia saját, nem reprezentatív közvéleménykutatásának eredményeivel kiegészítve, grafikonok segítségével mutatjuk be.



Az ideiglenes elhelyezésről szóló kérdésnél mindhárom helyen elsöprő többségben voltak a jelenlegi, kertvárosi épület mellett voksolók. Ez érthető is, hiszen a Balassa iskola állapota, valamint az odaköltözéssel járó szétszabdaltság elriasztólag hatott.



A végleges épülettel kapcsolatban már megosztottabbak voltak a szülők, de így is a kissé utópikusan hangzó gigaprojekt, a Bazilikával szemben a Szent István tér eredeti tervek szerinti lezárásaként felépülő két félköríves épület nyerte el leginkább a közösség tetszését. Második helyen a Granvisus épülete futott be, a Dobóba költözést támogatók száma pedig a várakozásoknak megfelelően elenyésző volt.

Az említett épületeket térképen itt, fényképen pedig itt lehet megtekinteni. A kérdőívet a 377 szülő közül közel 150-en, a 31 tanár közül pedig 10-en nem küldték vissza.