2008. március 2.

Igen, a SzIGMát száz forintért áruljuk. Száz forintért csokit sem kapsz a büfében. Túrórudit mondjuk igen. De biztos nem lehet egy, azaz 1 darab túrórudiról lemondani?
Mi tényleg mindent megpróbáltunk. Kerestünk támogatókat, hirdetőket, hiába. Nézegettünk pályázatokat, de nincs, nincs, nincs semmi. Persze hogy nincs. Az iskolaújság végülis kultúra, arra meg nincs pénz, abban meg nincs pénz.
Régebben ingyen nyomtatták hirdetésért cserébe. Ennek az időnek vége. A lehető legeslegolcsóbb helyre hordjuk most nyomdába, Piliscsabára, ami egy kicsit messze van ugyan, de megéri, egyébként is rendesek. A5, 20 oldal, 100 példány (+6 kötelespéldány az OSzKnak): 71,7 forint/darab az előállítási költség. Természetesen a sulitól megkapjuk a maximális támogatást, de mégsem dönthetjük csődbe az iskolai költségvetést egy nem olvasott újság miatt!

Azt nem fejtem ki, hogy elég sok munkánk benne van, mert szeretjük csinálni. Ráadásul nektek csináljuk, kedves olvasók. De az azért normális emberi, újságírói vágy, hogy szeretnénk, ha azt, amit csinálunk, legalább elolvasnák...